Menopauze

  • Doordat ik borstkanker heb gekregen werd ik door de medicatie verplicht om op 14 dagen tijd in de menopauze te komen (ik ben 42 jaar). Ik heb veel last van de kwaaltjes zoals: niet kunnen doorslapen, vapeurs, stijvere botten. Hoe ervaren jullie je menopauze? Hoe kan je het iets verlichten op een natuurlijke gezonde manier?

  • De hormonale producten zou ik zeker niet gebruiken omdat die in verband worden gebracht met een verhoogd risico voor borstkanker.

  • Ik raad iedereen aan geen medicijn te gebruiken voor menopauze, gewoon laten wel op je voeding letten, veel bewegen en positief blijven. Ik heb al gevallen meegemaakt die bij het nemen van een medecijn tegen menopauze iets anders bij kregen (borstkanker, tromboze).

  • Ik lees hier en daar iets over hormonale behandelingen voor menopauze (of tegen de nadelige effecten ervan) maar zou zoiets niet eens durven nemen, dat is onnatuurlijk en enkel te overwegen indien dit echt nodig zou zijn, wat bij mij zeker niet het geval is.

“Wat is de menopauze precies ? (Vragen van vrouwen)”

Laatste artikels over menopauze

Spataders begrijpen en behandelen

Hebt u blauwe aders die vooral zichtbaar zijn op uw benen? Wellicht hebt u last van spataders, want die komen vaak voor bij vrouwen. Er zijn wel verschillende behandelingen mogelijk. Uitgezette aders…

Uw menopauze goed doorkomen
Uw menopauze goed doorkomen

Wat is de menopauze precies? (Vragen van vrouwen) De menopauze betekent niet alleen het einde van de menstruatie en de vruchtbaarheid. Bij de meeste vrouwen begint de menopauze rond hun vijftigste en…